divendres, 17 de març del 2017

COM ÉS EL PATÍ QUE VOLEM?




Aquesta és la pregunta que s’està fent a les nostres filles i els nostres fills a les tutories, recollint les seves idees, per poder tenir el pati que els agradaría.

Com els podem ajudar?


Doncs participant també aportant les nostres idees, però el més important, amb el nostre saber fer, la nostra il·lusió i els nostres recursos i dels nostres familiars (avis, tiets, cosins, ...) perquè entre tots i totes puguem construir el pati què volem. Som una gran pinya i contínuament ho demostrem: al Carnaval, a La Milla i a totes les activitats que organitzem. Així estem educant els nostres fills i les nostres filles, amb els valors de col·laboració, creació col·lectiva, ganes de millorar que veuen en nosaltres mateixos, i això és el que ens acosta a tots i fa que sentim l'escola com a nostre.

Com podrem col·laborar?


La vostra delegada o el vostre delegat us demanarà que doneu idees per tenir el pati que volem, però sobre tot us demanaran quins recursos podeu aportar (fustes, bobines grans de cable, palets, eines, ..., ja sigui gratuïtament o a bon preu) i en què podríeu ajudar (fusteria, obra, jardineria, costura, fer entrepans o menjar, muntar activitats pels infants, ..., cadascú segur que té la seva especialitat). 

Amb tot això i una mica d'imaginació, que en aquesta escola ens tenim de sobra, prioritzarem les idees tenint en compte els recursos dels que disposem per poder anar fent millores al pati a cada curs.

Llegiu aquest interessant artícle

La idea és fer una jornada festiva durant el curs, per exemple durant un dissabte, per fer el que hàgim decidit fer aquell dia per millorar el pati.

 



D'on ha sortit aquesta idea?


Doncs aquest projecte ha sorgit del Consell Escolar en el que estan representades les famílies i l'AMPA, l'equip de mestres, el personal d'administració i serveis i l'equip directiu. Fruit d'aquesta iniciativa s'ha creat una comissió mixta en la que hi ha representació de les famílies (a través d'una delegada o delegat de cada curs), de l'equip de mestres (4 mestres) i l'equip directiu (la directora i la secretària). Els alumnes treballaran paral·lelament amb les tutores i els tutors a les tutories i a través de les reunions de delegats/des amb la cap d'estudis.

 



El pati ha millorat, però és el pati que volem?


El pati ha tingut algunes millores durant els últims cursos.

El curs 2013-2014 l'Ajuntament va fer algunes millores als patis: plantant arbres, posant alguns elements en el pati d'infantil (cargols, taula i banc de fusta, cabana d'indis, ...) i en el pati de primària (sorral, fustes, pedres, ...)

El curs 2015-2016 l'Escola va comprar i va fabricar alguns elements més per la millora dels patis: la cuineta, la zona musical, la pissarra i les ombres al pati d'infantil i les cadires per gronxar-se i els bancs al pati de primària.



I aquest curs i els següents... CONSTRUIM EL PATI QUE VOLEM PER A LA NOSTRA ESCOLA!