dijous, 10 de gener del 2013

CARNESTOLTES 2013: Confecció de la disfressa i dies de reunió



CARNESTOLTES 2013 TEMA: PINTORS

LEMA: “PINTEM LA VIDA DE COLORS”
INSTRUCCIONS PER FER LA DISFRESSA PER LA RUA DE CARNESTOLTES
Foto 1                           Foto 2                            Foto 3
Benvolgudes famílies,

Us agraïm la vostra participació en la 1a Rua de Carnestoltes de la nostra escola. En aquesta nota, us passem les instruccions per poder confeccionar la disfressa i el calendari de les properes reunions (patró de la disfressa i coreografia).

MATERIAL
 A la bossa porteu:
- 1 samarreta blanca
- 1 llaç negre
- 1 tros de cartolina negra
- 1 tros de paper Pinotxo vermell
- 1 pinzell
- 4 potets de pintura de diferents colors (groc, vermell, verd i blau)
- 1 plantilla per poder fer la paleta de pintor

Posarem 4 plats (preferiblement de plàstic) i posarem la pintura, un color a cada plat. Hem de posar un cartró a dins de la samarreta per a què no traspassi la pintura quan la pintem. Després posarem la mà a la pintura, com apareix a la foto nº 2 i posarem la mà a sobre de la samarreta com surt a la foto nº 3. Així ho farem repetidament amb els 4 colors. A la samarreta dels nens, hem de posar 6 mans petites (de nen) dels diferents colors i a la samarreta dels adults, hem de posar 6 mans grans (d’adult) també de diferents colors. Quan la pintura ja estigui seca, farem un llaç amb el tros de cinta negra i el cosirem amb una puntadeta just a sota del coll de la samarreta.
          
Per fer el barret, agafarem el tros de paper Pinotxo vermell i la cartolina negra. Hem de tallar la cartolina a la mida del cap de cadascú, i després, hem d’anar grapant el paper Pinotxo al contorn de la cartolina negra fent unes petites arrugues perquè quedi amb volum (el barret el podeu fer a l’ escola el dia de la reunió, porteu grapadora)

Agafem la plantilla per fer la paleta i la possem sobre un tros de cartró (serveix de qualsevol caixa sense dibuixos). Farem el dibuix igual que el del model i després pintarem les rodones (mida de tap d’ampolla) amb retoladors , una de cada color (groc, vermell, verd i blau). Li podem fer un forat i passar-li un tros de corda (llana, cordó, etc.) per poder-la penjar del coll durant la rúa. Qui vulgui pot enganxar el pinzell a la paleta per tal de només tenir un objecte i no haver-lo de dur a la mà.

HORARI REUNIONS

El dia 16 de Gener, farem una reunió al menjador de l’escola a les 16.45h per poder veure un model de disfressa, i si voleu, podreu confeccionar el barret seguint les instruccions que us donarem, (qui vulgui fer el seu barret, ha de portar una grapadora de casa).

Els dies 26 de Gener i 2 de Febrer (dissabtes), quedarem al gimnàs de l’escola a les 11h del matí per tal d’assajar la coreografia que farem el dia de la rua, que és el dia 9 de Febrer. La cançó que ballarem serà la de “Color Esperanza” del Diego Torres, per si la voleu anar escoltant!.

Finalment, el dia 9 de febrer quedarem a las 16h a l’escola per pintar-nos un bigoti i posar-nos la disfressa, i quan estem tots llestos anirem, tots junts al carrer Mataró on hi haurà la concentració de comparses. L’hora d’inici de la Rua és a les 17:30h.

Moltes gràcies!!!

Comissió de Carnestoltes (AMPA)